pátek 28. listopadu 2008

Zvýšený bezcelní limit od 1. 12. 2008

Zvyšený bezcelni limit od 1. 12. 2008

U zásilek ze zemí mimo Evropskou unii se bezcelní limit od prosince zvyšuje na 150 eur (asi 3800 korun) z nynějších 22 eur. "Osvobození od cla se však netýká alkoholických výrobků, parfémů a toaletních vod, tabáku a tabákových výrobků," upozornili celníci.

Zboží nad limitem podléhá sníženému clu 2,5 procenta

Zboží v hodnotě nad bezcelními limity nadále podléhá clu, jeho jednotná sazba se však od počátku prosince snižuje na 2,5 procenta z dosavadních 3,5 procenta. Tato celní sazba bude nově platit pro zboží v zásilkách mezi soukromými osobami nebo v osobních zavazadlech za až 700 eur, dosud to bylo 350 eur.

zdroj: Turisté mohou od prosince dovážet bez cla dražší zboží než dosud

.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

V USA začaly největší slevy roku. Nakupovat míří 128 milionů lidí

http://ekonomika.ihned.cz/c1-30896760

Anonymní řekl(a)...

Order Process
www.eiOrder.com

Anonymní řekl(a)...

Nevi nekdo jak je to presne s tim clem? Pokud si nakoupim nekolik druhu zbozi napr. pres Shipito a necham si to poslat v jednom baliku (treba knizky,boty a elektroniku), tak se €150 vztahuje na celej balik vc. postovnyho, tzn. pokud celkova cena balika vc. postovnyho prekroci €150 tak ze zbytku platim 2,5% nebo jak to je?

Diky za odpovedi,
D.

Radek řekl(a)...

POZOR!!! na tyto wwwstránky. Jsou to podvodníci z Německa a vydavají se za Čínu. www.goog-123.com
www.apple-123.com www.eiorder.com

Mám už s tím zkušenost a byl jsem obětí, tak pozor na ně. Peníze pošlete na účet do Číny a při výpisu z účtu zjistíte, že byly poslány do Německa. Měla by po takových hajzlach jít policie, ať s něma zatočí. Stránky jsou vždy jen na určitou dobu a pak z nich zmiznou kontakty. Zboží se nedočkáte

Unknown řekl(a)...

Divim se ze jsi temhle nabidkam veril :) Kdyz srovnam ceny ktere chteji tam a ktere chteji v legalnich obchodech, tak je zrejme ze tady neco nehraje :) JJ, za blbost se plati.

Anonymní řekl(a)...

cituji z iDnes diskuse o japonsku:

no tak elektronika v akihabare se da sehnat velmi levne a dokonce i s evropskou zastrckou manga knizky tam sou taky levnejsi (teda sou v japonstine) (v evrope min 6eur, tam za 125yenu) hadry od uniqlo a pod sou taky velmi levny ale pokud jdete do obchodaku pro zname znacky tak to tam nejlevnejsi neni navic japonci maji trochu jinou postavu a vkus a pro ne sou ty veci sity me se to libi ale ne kazdy by si to oblekl... domu privezt doporucuji umeboshi a ruzne druhy sladkosti... jako suveniry sou pekne vejire kdy se daji kvalitni sehnat uz od 3.000yenu, ruzne vyrobky ze zdobene kuze panenky kokeshi misky na caj apod (ale ne v obchodech se suveniry) a ruzne blbiny pro male i velke deti ze sveta kreslenych postavicek...

01.08.2010 21:30kebule

sarah řekl(a)...

Nice blog ,thanks,I learned a lot from it.I would also like to share something about laptop battery with you.
very helpful ,thanks!I like this article very much!I would also like to share you with some good ideas about laptop battery.