neděle 6. dubna 2008

Jak nakupovat v USA - objevte ameriku

Jak nakupovat v USA

Pokud nakupujeme mimo EU, tak musíme zaplatit daň v podobě cla a DPH (více k tomuto najdete níže).

Tak a jdeme na to!

Najdeme si větší renomované obchody s větším sortimentem, dobrými cenami a záručními podmínkami. U dražších věcí je důležité, aby výrobce poskytoval celosvětovou záruku u které je důležité se předem seznámit po jakou dobu ji poskytuje. Bývá to obvykle jeden rok

Po té co jsme si vybrali obchod po okraj naplníme náš nákupní košík a jdeme k pokladně.
U pokladny obvykle narazíme na zásadní problém. Většina americkych obchodů neposíla nebo nesmí posílat zbží do Evropy. S tím si však poradíme. Zřídíme si schránku u americké přeposílací služby Shipito ktérá přeposílá cca za 8,5 USD + poštovné. Pokud platíme nevelký měsíční nebo roční paušál můžeme např. měsíc nakupovat a nechat si zásilku poslat v jednom balíku. Potom platíme cca 8,5+8,5 USD + poštovné. Pokud takto zásilku kumulujeme obvykle dost ušetříme na poštovném které ale ani tak není na tu vzdálenost vysoké. Aktuální ceny služeb najdete na webu Shipito
Kdo objevil pohodlí nakupování po internetu a teď objevil ameriku s jejím sortimentem a cenami těžko bude více nakupovat zbytečně dražší zboží v evropě.



Jak tato přeposílací služba Shipito funguje?

Zboží si objednáme do naší americké schránky. Tato schránka nám dle nastavení obsah za poplatek přepošle ihned nebo třeba 1x měsíčně na naší adresu do evropy.

Druhý problém se vyskytne v zápětí při placení. Pokud si nejste jisti že máte dobře zabezpečený počítač a proto neplatíte kartou přes internet pro vás je určena služba virtuální peněženky.
Toto jednoduché komfortní řešení, kterým je zřízení virtuální peněženky zvýší bezpečnost při transakcích. Peněženku si dobijeme na nevelkou sumu, kterou třeba čtvrtletně utratíme. Toto dobití provedeme převodním příkazem v bance, mobilem nebo kde jsme si jistí čistotou PC on-line z bankovního účtu.
Jako příruční internetovou peněženku můžeme používat např. i MoneyBookers která je velmi výhodná pro mezinárodní platby především po evropě.


Jistě jste si všichni všimli, že v americe lítají pečená holoubata přímo do huby:) Tak proč se nepřidat a nekupovat cca o třetinu až o polovinu levněji, než v naší krásné sociální EU která se o nás tak krásně stará:)?
Proč jsou v USA nižší ceny pochopíte např. z výborného slabikáře ekonomie "Instantní kurz ekonomie"
Je pravda, že se nakupování v zahraničí nemusíme v žadném případě bát. Je to skoro stejné jako na českých e-shopech jen to má několik odlišností.

Uvítám Vaše případné zkušenosti s nakupováním v zahraničí pod tímto příspěvkem v diskusi.

středa 2. dubna 2008

Nakupujeme v zahraničí

Na co si dát např. pozor při nákupu v zahraničí?

1)
pozor na rozdílné míry, normy ...
Tzn. např. pokud je spotřebič na 110V a pokud není přepínač přímo na spotřebiči tak můžeme použít Měnič napětí 220 V 50 Hz -> 110 V 60 Hz.
Pozor ale také na vidlice do zásuvky na které samozřejmě existují redukce...

2)
pozor na podmínky za jakých je možnost vrátit nevyhovující zboží zpět do USA

3)
především u dražších věcí pozor na podmínky pojištění zásilky

4)
pokud výrobek nemá celosvětovou záruku která bývá často např. jednoletá pak je potřeba se seznámit s záručními podmínkami předem.

5)
pokud by jste dovezený výrobek používali v podnikání pozor na homologace, CE (CE China Export - CE Conformité Européenne) ...


Více viz. odkazy pod: Help a Pravidla

Uvítám Vaše postřehy

úterý 1. dubna 2008